راهنمای جامع توسعه کسبوکار
شروع یک کسبوکار جدید میتواند ترسناک به نظر برسد. با این حال، با تلاش مستمر، مدیریت موثر، تفکر شهودی و حسابداری نوآورانه استارتاپی، میتوانید کسبوکار جدید خود را با موفقیت راهاندازی کنید. هنگام راهاندازی کسبوکار، ایجاد یک شالوده محکم برای آن بسیار مهم است چرا که به شما کمک میکند سازمانیافته و منسجم باشید و بر رشد تمرکز کنید. به یاد داشته باشید که رشد کسبوکار مانند مراقبت از کودک است. باید محیط مناسبی برای رشد و پرورش کودک فراهم کنید و مطمئن شوید که کودک همه مواد مغذی مناسب برای رشد را دریافت میکند.
این مقاله چگونه میتواند به رشد کسبوکار شما کمک کند؟
این مقاله استراتژیهایی را ارائه میدهد که به رشد کسبوکار کمک میکند و تمرکز اصلی آن بر روی موارد زیر است:
- مراحل رشد کسبوکار
- برنامهریزی برای رشد
- مدیریت رشد
-
مراحل رشد کسبوکار چگونه است؟
هر کسبوکاری در طول حیات خود چندین مرحله رشد را پشت سر میگذارد که هر مرحله با چالشهای منحصربهفردی همراه است. در این مقاله، نه تنها چالشهای رایجی که ممکن است با آنها روبرو شوید، بلکه راهحلهای بالقوه آنها نیز معرفی شدهاند.
مرحله اول: راهاندازی
این مرحله، دوره مهمی برای کسبوکار است، زیرا ایدههای تجاری معرفی شده و به اجرا درمیآیند.
چالشها:
در مرحله راهاندازی، رایجترین چالشهایی که کسبوکارها با آنها روبرو هستند عبارتند از:
- تامینمالی – کسبوکارها با مشکلات مالی مواجه هستند چون بدون داشتن هیچ منبع درآمد یا بودجهای باید هزینههایی را برای راهاندازی کسبوکار متحمل شوند.
- آگاهی از برند – کسبوکارها برای ساختن برند خود تلاش میکنند چون سابقه تجاری یا شهرت ندارند.
- کسبوکارها ممکن است به دلیل کمبود تجربه و منابع، فعالیتهای غیرضروری را انجام دهند که باعث انحراف از طرح کسبوکار شده و منابع آنها را کاهش میدهد.
راهحلها:
مرحله اول سختترین مرحله برای یک کسبوکار است، نه تنها منابع مالی کافی نیستند، بلکه فقدان آگاهی از برند و کمبود منابع و مشتریان مشکلات را بزرگتر میکند. با این حال، راهحلهایی وجود دارد که میتوانید برای کاهش آنها استفاده کنید.
- جریان نقدی خود را بهتر برنامهریزی و مدیریت کنید.
- از بینش مشتریان، خانواده یا دوستان استفاده کرده و بر اساس آن حرکت کنید.
- ضمن در نظر گرفتن اهداف بلندمدت، بر اهداف کوتاهمدت و دستیافتنی تمرکز کنید.
- بودجهبندی دقیق و کاملی را جهت برنامهریزی برای فعالیتهای تامینمالی و سرمایهگذاری تهیه کنید.
- یک آژانس بازاریابی استخدام کنید یا از فریلنسرهای بازاریابی برای جذب مشتریان با ارزش بالاتر استفاده کنید.
مرحله دوم: رشد کسبوکار
هنگامی که کسبوکار با موفقیت از مرحله راهاندازی عبور کرد، باید خود را برای رشد آماده کند. در این مرحله، کسبوکار از طریق افزایش درآمد، مشتریان بیشتر، حاشیه سود بالاتر، راندهای بعدی سرمایهگذاری و نرخ دیده شدن برند شاهد رشد خواهد بود.
چالش ها:
مرحله رشد هم چالش های منحصربهفرد خود را برای صاحبان کسبوکار دارد:
- کمبود منابع – علیرغم اینکه کسبوکار در حال رشد است اما همچنان تلاش میکند تا منابع را با رشد خود مطابقت دهد که می تواند به دلیل کمبود بودجه، محدودیت زمانی یا عدم برنامهریزی باشد.
- افزایش حجم کار – با افزایش منابع کسبوکار، حجم کار هر کارمند نیز افزایش مییابد.
- رشد نامنظم – اگر مدیریت صحیح اعمال نشود، رشد میتواند ناپایدار و دارای نوسان باشد که منجر به مسائل بزرگی مانند منابع بیش از حد، خدمات مشتریان ضعیف میشود.
- کاهش عملکرد – عواملی مانند افزایش تقاضا همراه با کاهش منابع و حجم کار بیشتر، میتواند باعث خطاهای بیشتری گردد که منجر به کاهش عملکرد میشود.
راهحلها:
در اینجا تعدادی راهحل وجود دارد که میتوانید در مرحله رشد برای کاهش برخی از مشکلات به کار ببرید:
- حسابداری را استخدام کنید که به اندازه خود شما به کسبوکارتان علاقهمند است. حسابدار در مدیریت موثر منابع مالی و غیرمالی به شما کمک میکند. KPIهایی را برای ارزیابی پایداری رشد مشخص کرده و همچنین سنجههای مهم برای اندازهگیری رشد را تعیین کنید
- فرآیندهای شرکت را به طور منظم ارزیابی کنید تا بتوانید آنها را بهبود بخشیده و برای کاهش نیاز به نیروی انسانی کارآمدتر کنید.
- از یک نرمافزار حسابداری ابری به همراه سیستم گزارشدهی و مدیریت استفاده کنید که به شما امکان پیشبینی فروش، کنترل موجودی و مدیریت منابع را میدهد.
- با تدوین برنامههای رشد کسبوکار و طراحی یک استراتژی موثر برای اجرای آن، کسبوکار خود را زیر نظر داشته باشید تا مطمئن شوید که فعالیتهای شما در راستای اهداف شرکت است.
- به طور مرتب سلامت کسبوکار خود را چک کنید تا بر عملکرد کسبوکارتان برای اطمینان از پایدار بودن رشد نظارت داشته باشید. بررسی سلامت کسبوکار راهی است برای اطمینان از اینکه هیچ مشکلی جدی که بتواند مانع رشد مثبت کسبوکار شود وجود ندارد.
مرحله سوم: توسعه کسبوکار
به منظور جلوگیری از توقف رشد، کسبوکارها به دنبال توسعه خود هستند. این امر همچنین میتواند به افزایش دیده شدن برند در سطح جهانی و بهبود حضور در بازار کمک کند. در این مرحله، تمرکز شما باید بر حفظ عملکرد کسبوکار و افزایش تنوع جهانی یا محلی و گسترش بازارها، مناطق یا محصولات جدید باشد.
چالشها:
سومین مرحله مربوط به توسعه کسبوکار است و رایجترین چالشهایی که در این مرحله با آن روبرو خواهید شد عبارتند از:
- تلاش برای مدیریت عملکرد کسبوکار به عنوان فرآیند توسعه میتواند بر آن تأثیر منفی بگذارد.
- موانعی که به دلیل چالشهای جغرافیایی، جمعیتشناختی یا ارتباطی از دستیابی شرکت به بازارهای جدید جلوگیری میکنند.
- دشواری در معرفی محصولات جدید یا مدیریت کیفیت در حین گسترش کسبوکار.
راهحلها:
راهکارهایی که میتوانید برای کاهش این مشکلات به کار ببندید:
- استراتژیهای توسعه جدید را با رسیدن به مرحله بلوغ کسبوکار پیشبینی کرده و قبل از اجرا برنامهریزی و آمادهسازی کنید.
- بازارهایی را که برای محصولات شما مناسب هستند، هدف قرار دهید و از انتخاب بازارهای با ریسک بالا خودداری کنید.
- با توجه به منابعی که دارید اهداف را واقعبینانه تعیین کنید.
- انتظارات را مدیریت کنید، برای فرآیند توسعه برنامهریزی کنید و قبل از اجرا آن را آزمایش کنید.
-
چگونه برای رشد برنامهریزی کنید؟
چنانچه کسبوکاری برای دستیابی به رشد برنامهریزی نشده تلاش کند، ممکن است برای حفظ، تکثیر و یا بهرهمندی از آن دچار مشکل شود. روشهای مختلفی جهت برنامهریزی برای رشد وجود دارد، مانند استفاده از بودجه و پیشبینیها، طرح کسبوکار و برنامهریزی سناریو.
یکی از این روشهای آزمایششده، طرح توسعه کسبوکار است. طرح توسعه کسبوکار شبیه یک طرح کسبوکار اولیه است، با این تفاوت که تأکید بیشتری بر روی رشد کسبوکار، برنامهریزی استراتژیک و طراحی راهحلهای هوشمند برای مشکلات پیچیده برای هر مرحله از کسبوکار دارد. هنگام تدوین طرح توسعه کسبوکار برای تعیین موقعیت فعلی و همچنین اطمینان از اینکه در مسیر درستی قرار گرفتهاید لازم است که تحلیل SWOT را انجام دهید. برخی از نکات کلیدی که هنگام تدوین یک طرح توسعه کسبوکار باید مورد توجه قرار بگیرند عبارتند از:
- کشف فرصتهای جدید
- تدوین برنامه مالی
- تعیین اهداف واقعبینانه
- استخدام یک تیم حرفهای
سایر متدهایی که میتوان برای برنامهریزی رشد استفاده کرد عبارتند از: پیشبینی تقاضا، تصمیمگیری کارآمد، توسعه خط تولید و ورود به بازارهای جدید.
-
چگونه رشد را مدیریت کنید؟
پس از شناخت و پشت سر گذاشتن مراحل مختلف رشد و برنامهریزی، باید آن را مدیریت کنید. مدیریت صحیح رشد طول عمر کسبوکار شما را تضمین میکند. شما میتوانید رشد را به روشهای زیر مدیریت کنید:
گزارشدهی
پس از دستیابی به رشد، برای حفظ آن به گزارش موثری نیاز دارید که شامل سنجهها و معیارها بوده اما صرفا محدود به اینها نمیباشد، اینکه آیا این موارد نحوه دستیابی به رشد را تایید میکنند و اگر رشد پایدار است برای حفظ آن چه اقداماتی باید داد . گزارشدهی همچنین به ارزیابی استراتژی رشد موجود و در صورت نیاز اصلاح یا تغییر آن کمک میکند.
ارتباط با مشتری
یکی دیگر از عناصر مهم مدیریت رشد، حفظ یا بهبود خدمات مشتریان است، این را می توان از طریق فرآیندهای خدمات مشتری کارآمد، بازخورد منظم و آموزش و توسعه انجام داد.
سخن آخر، اینکه رشد، توسعه و تداوم یک کسبوکار کار سختی است، اما با تلاش، نتایج آن مانند پول، ایجاد شغل برای جوامع محلی و مشارکت در اقتصاد کشور به دست میآید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.